top of page

LUENNOITSIJAT

Mahdolliset luentomateriaalit tulevat ladattavaksi luennoitsijan esittelytekstin yhteyteen. 

​

Lataa luennot klikkaamalla luennoitsijan kohdalla.  MATERIAALIA POISTETTU!

 

Luentojen aikana voit esittää suoraan kysymykset feediin 

padlet.com/pomppivaponinet/

​

Li Anderson

Li Andersson on toiminut opetusministerinä pääministeri Antti Rinteen hallituksessa 6.6.2019–10.12.2019 ja pääministeri Sanna Marinin hallituksessa 10.12.2019 alkaen. Hän on ollut Vasemmistoliiton puheenjohtaja vuodesta 2016 lähtien. Aiemmin hän toimi Vasemmistonuorten puheenjohtajana vuodet 2011–2015. Li Andersson on toisen kauden kansanedustaja.

Li Andersson on koulutukseltaan valtiotieteiden kandidaatti. Hänen pääaineensa on Kansainvälinen oikeus ja hän on erikoistunut kansainväliseen ihmisoikeuslainsäädäntöön ja pakolaisoikeuteen. Sivuaineina Andersson on opiskellut Venäjän kieltä ja kulttuuria.

Andersson on työskennellyt useissa eri järjestöissä – mm. Finlands Svenska Skolungdomsförbund – opiskelijajärjestön pääsihteerinä, Varsinais-Suomen Vasemmistonuorten piirisihteerin sijaisena sekä Civil Rights Defenders -ihmisoikeusjärjestön harjoittelijana.

​

Kuva :wikipedia  Teksti : Valtionneuvoston verkkosivut

Li_Andersson_2014_(2).jpg

Virve Kekkonen

”Olen koulutukseltani nuorisopsykiatrian erikoislääkäri, lääketieteen tohtori ja lääkärikouluttaja. Työskentelen Itä-Suomen yliopistossa lääketieteen laitoksella kliinisenä opettajana ja Kuopion yliopistollisessa sairaalassa erikoislääkärinä.”

​

Outi Kaarre

Nuoren kehittyvät aivot ja päihteet
 

Työskentelen Niuvanniemen sairaalassa erityisen vaikeahoitoisten alaikäisten osastolla (NEVA) nuorisopsykiatrian erikoislääkärinä. Erikoistun töiden ohessa oikeuspsykiatriaan. Toimin myös asiantuntijatehtävissä. Olen erityisen kiinnostunut aivojen kehityksestä nuoruusiässä ja siitä, kuinka päihteiden käyttö vaikuttaa kehittyviin aivoihin. Väitöskirjaprojektini, joka käsittelee alkoholin vaikutuksia neurofysiologisiin toimintoihin nuoruusikäisillä, on loppusuoralla

Krista Koivula

Olen koulutukseltani psykologi, perheterapeutti, psykologian aineenopettaja ja (tämän kevään jälkeen myös) traumapsykoterapeutti. Työskentelen nyt kymmenettä vuotta KYS:in lasten ja nuorten osaamiskeskuksessa, jossa tarjoan psyykkistä tukea vakavista tai pitkäaikaisista somaattisista sairauksista kärsiville lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen. Kohtaan työssäni akuutteja traumaattisia kriisejä, kuten sairastumisia, onnettomuuksia ja tapaturmia. Hoidan myös pitkittyneitä, sairauksiin ja hoitoihin liittyviä traumareaktioita ja teen tiivistä yhteistyötä lastentautien henkilökunnan kanssa. Aikaisemmin olen työskennellyt sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksessa, lastenpsykiatrialla, lasten mielenterveys- ja kuntoutuspalveluissa sekä perheneuvolassa.   

IMG_20191119_110540.jpg

Katri Mikkilä

Asiantuntijuuteni Syömishäiriöliitossa perustuu ennen kaikkea syömishäiriötä sairastavilta, eri tavoin syömisellä oireilevilta, läheisiltä ja syömishäiriötyötä tekeviltä ammattilaisilta kuultuun kokemukseen. Asiantuntijuuttani vahvistavat ravitsemusterapeutin ja fysioterapeutin koulutukseni.

 

Me Syömishäiriöliitossa tehdään töitä mm. sen eteen, että sekä sairastuneiden läheiset että syömishäiriöitä työssään kohtaavat ammattilaiset ymmärtäisivät sairautta ja sairastunutta paremmin. Ymmärrys sairaudesta on edellytys sille, että osaa ja jaksaa olla sairastuneen tukena toipumismatkalla.

kuva_Katri (1)3.JPG

Sari von Zansen & Joakim von Zansen

Sari von Zansen, KK, veo, neuropsykiatrinen valmentaja sekä työnohjaaja (STOry). Kokemuspuheenvuoroja autisminkirjosta vuodesta 2012.

 

Joakim von Zansen, opiskelija Kainuun ammattiopisto. Kokemuspuheenvuoroja autisminkirjosta vuodesta 2014.

Poliisin ankkuriryhmä : Elina Harjunen Vanhempi konstaapeli ja Pekka Lappalainen, vanhempi rikoskonstaapel Itä-Suomen poliisilaitos

Ankkuriryhmä auttaa nuoria ja nuorten vanhempia

Nuoren alkavan rikoskierteen katkaisussa ovat tärkeitä nopeat ja riittävän tehokkaat toimenpiteet, joiden kautta nuori voi kokea yhteiskunnan selkeän väliintulon ja puuttumisen, sekä saada avun tarjottujen tukitoimenpiteiden kautta.

Ankkurin toiminta-ajatuksena on moniammatillinen yhteistyö ja työparityöskentely. Toiminnan tarkoituksena on saavuttaa laajaa yhteisvaikutusta nuorten rikosten käsittelyssä.

Ankkuriryhmä tekee ennalta ehkäisevää työtä rikollisilla teoilla ja päihteillä oireilevien nuorten sekä heidän perheidensä kanssa. Varhainen ja nopea puuttuminen kaikkiin lasten ja nuorten tekemiin rikollisiin tekoihin estää rikoskierteen syntymistä ja nuorten syrjäytymistä yhteiskunnasta.

bottom of page